Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové semifreddo

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 6 hodin
PT6H
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 3 vejce + 2 žloutky navíc
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 150 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • jahody na ozdobu


    Na jahodové pyré

     

    • 750 g jahod, odstopkovaných
    • 2 lžíce moučkového cukru

     

Příprava jídla

1 Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.

2 Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

3 Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

4 Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

30x božské jahody, které si zamilujete

20x skvělá domácí zmrzlina

Komentáře

Obrazek uzivatele
5*po ctvrt hodine proslehat tycovym mixerem

Přidat komentář