Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní plněná calzone

Pizzu na grilu si oblíbí každý!

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 8 minut
PT30M
Příprava 0:30
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 280 g hotového těsta na pizzu (koupíte v supermarketech od firmy Wewalka)
    • 2 lžíce olivového oleje + další na potření


    Na náplň

     

    • 4 lžíce červeného pesta ze sušených
    • rajčat (koupíte v supermarketech, např. od firmy Saclà)
    • 4–6 malých oválných masitých rajčat, spařených, oloupaných a nakrájených nahrubo
    • 280 g čerstvého kozího sýra
    • 150 g rukoly
    • trochu mléka na potření
    • olej na gril

     

Příprava jídla

1 Rozdělte těsto na 8 dílů, pokud už je rozválené, shrňte a znovu rozválejte na placky. Čtyři placky položte na pomaštěný pečicí papír. Každou potřete půlkou lžíce červeného pesta, ale okraje nechte volné. Na to rozdělte rajčata a sýr, završte rukolou. Potřete okraje těsta mlékem.

2 Zbylé placky z jedné strany rovněž potřete půlkou lžíce červeného pesta a okraje nechte volné. Pestem dolů přiklopte na placky s náplní a spojte okraje. Nechte zakryté utěrkou na teplém místě 20 minut kynout a pak pečte na naolejovaném grilu asi 4 minuty po každé straně dozlatova.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z grilu pro vegetariány

Přidat komentář