Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dort ‚chlupatá opice‘

Totální jednoduchost, kterou zvládnou připravit i ti, co obvykle nepečou a nezdobí. Uděláte radost dětem i sobě!
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 45 minut
P
Dort Česká

Ingredience

    • 5 vajec
    • 100 g krupicového cukru
    • 100 g polohrubé mouky + hrubá na formu
    • 100 g mletých vlašských ořechů
    • máslo na vymazání formy
    • malinový nebo jiný chuťově výrazný džem na promazání

    Na ozdobu
    • 1 vanička lučiny
    • 50 g změklého másla
    • moučkový cukr podle chuti
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • hnědé snídaňové cereálie
    • 1 kulatá sušenka na uši, čokoládové čočky na oči, poleva na nos a pusu
    • banánky na ozdobu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 23 nebo 26 cm. Do mísy dejte vejce, cukr a 5 lžic vlažné vody. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do světlé pěny – hmota by měla získat zhruba dvojnásobný objem. Zapracujte mouku a ořechy a těsto přesuňte do formy. Pečte cca 45 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

2 Korpus nechte vychladnout, pak ho podélně rozpulte a promažte džemem. Dort přesuňte na velký servírovací talíř. Lučinu utřete s máslem, podle chuti oslaďte a obarvěte kakaem. Krémem potřete celý dort. Na talíř kolem dortu nasypte snídaňové cereálie a prsty je přitlačte po obvodu dortu. Z čokoládových čoček udělejte oči, polevou vytvořte široký úsměv a nos. Sušenku rozpulte a umístěte ji jako uši a kolem nasypte banánky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládový hřbitov

Dort Princezna

Barevné dorty pro děti

Přidat komentář