Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dort ,kruhový objezd‘

Pod marcipánovou krajinou se skrývá sametový čokoládový dort. Pokud se vám zdá vykrajování kruhového objezdu komplikované, udělejte na dortu jen rovnou silnici.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Na 16 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40 minut
P
Dort

Ingredience

    • 125 g kakaa holandského typu
    • 660 g polohrubé mouky
    • 1 vrchovatá lžička jedlé sody
    • 200 g másla
    • 600 g přírodního cukru
    • 3 vejce
    • 300 ml podmáslí
    • máslo a hrubá mouka na formu

    Na ozdobu
    • meruňková marmeláda na potření
    • marcipán (my jsme spotřebovali asi 650 g) + moučkový cukr na podsypání
    • zelené a černé potravinářské barvivo
    • bílá poleva na krajnice (jako Tubičky nabízí dr. Oetker) + bonbony na ozdobení
    • autíčka (my jsme koupili školní gumy)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a formu o rozměrech 30 x 25 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Kakao smíchejte s 300 ml vroucí vody a nechte vychladnout.

2 Máslo utřete s cukrem do pěny, pak postupně přimíchejte jedno po druhém vejce. Pak přidávejte mouku prosátou s jedlou sodou střídavě s podmáslím, nakonec přilijte kakao. Dejte do formy a pečte asi 40 minut tak, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá.

3 Vychladlý dort postavte na servírovací tác. Potřete ho marmeládou a potáhněte rozváleným, nazeleno obarveným marcipánem; při rozvalování si ho můžete podsypávat cukrem. Z černě obarveného marcipánu vyřízněte silnici, krajnice udělejte bílou polevou, na keře protlačte marcipán lisem na brambory. Dozdobte bonbony, přidejte autíčka a zabodněte svíčky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládový hřbitov

Dort Princezna

Barevné dorty pro děti

Přidat komentář