Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.
Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 6 pórků, očištěných a nakrájených na 5cm kousky (nebo i menší)
    • 250 g mascarpone
    • 50 g sýra s modrou plísní
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • velká hrst čerstvé strouhanky (rozmixovaného toustového chleba)
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 lžíce čerstvé nasekané saturejky nebo tymiánových lístků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 ºC. Pórek vařte na páře 10 minut doměkka, pak ho propláchněte studenou vodou, osušte a rozložte do zapékací formy.

2 Nastrouhejte sýr s modrou plísní a prošlehejte ho na krém s mascarpone a 1–2 lžícemi vody z vaření pórku. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek.

3 Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15–20 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář