Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou

Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe!

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
169 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Tuhnutí: 4-6 hodin
PT2M
Vaření 0:02
Pohár Italská

Ingredience

    • 2 lžičky jemně mleté želatiny (máme vyzkoušenou Dr. Oetker)
    • 500 ml smetany ke šlehání (klidně použijte 2 kelímky, tj. 400 ml, 40% smetany + 100 ml vody)
    • 40 g moučkového cukru, prosátého (nebo stejné množství krupicového)
    • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
    • rostlinný olej na vytření formiček

    NA OMÁČKU

    • 200 g malin
    • cukr podle chuti

     

Příprava jídla

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

2 Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete panna cotty připravit dvojnásobné množství najednou, nedávejte želatiny dvojnásobné množství, ale jen jedenapůlnásobek (tj. 3 lžičky).

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné!

Přidat komentář