Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 884 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!

Suroviny

velké či 3 střední nastrouhané + plátky na ozdobu
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
červená, zbavená semínek a najemno
bazalka 1 svazek
1 z velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
sůl
pepř
čerstvý, mletý
bageta 1 ks
k podávání

Postup

1

Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).

2

Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč