Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 2 minuty + doba na chlazení
P
Polévka

Ingredience

    • 2 velké nebo 3 střední salátové okurky, nastrouhané + plátky na ozdobu
    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
    • 400 ml podmáslí
    • 1 svazek bazalky
    • šťáva z 1 velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bageta k podávání

Příprava jídla

1 Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).

2 Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář