Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

Skvělá chuť, jednoduchost a krása inspirovaná italskou kuchyní.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 45 minut+ 10 minut odležení
PT45M
Pečení 0:45
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1,25 kg nových brambor, vydrhnutých
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 kg rajčat, nejlépe masitých
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • svazek čerstvé bazalky
    • 80–100 g parmazánu nebo pecorina, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5cm plátky.

2 Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, poklaďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a nasekané bazalky. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčat a pokapejte je olejem.

3 Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut. Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Přidat komentář