Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené cukety s vepřovou panenkou

Štavnaté maso a křehkou zeleninu provoněnou čerstvými bylinkami si vychutnejte jen tak nebo doplňte pečivem, arabským chlebem či rýží.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Maso Středomořská

Ingredience

    • 2 vepřové panenky (celkem asi 800 g)
    • sůl + 1 lžička drceného barevného pepře
    • 5–6 lžic olivového oleje
    • šťáva z 1 velkého citronu
    • 4 plátky pancetty nebo prorostlé slaniny
    • 8 malých cuket, asi 10cm (zelené i žluté)
    • 2 velké červené cibule
    • 1 červená paprika, zbavená semeníku
    • 1 palice česneku
    • po 2 snítkách čerstvého rozmarýnu, tymiánu a šalvěje + 4 lístky šalvěje na maso

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Maso odblaňte, omyjte, osušte, rozkrojte napříč na 4 stejné špalíčky a osolte. Prošlehejte v misce olej s citronovou šťávou a pepřem a vložte maso. Obalte ho v marinádě a nechte chvíli odležet. Mezitím omyjte a připravte zeleninu. Cukety podélně rozpulte, oloupanou cibuli nakrájejte na klínky. Palici česneku rozpulte nebo rozeberte na stroužky. Papriku překrojte na větší kusy. Na plech rozložte díly masa a ke každému přichyťte plátkem slaniny lístek šalvěje. Přidejte cukety a všechnu zeleninu, posypte bylinkami a zakapejte zbylým olejem po marinování.

2 Pečte v předehřáté troubě 15–25 minut, dokud zelenina nezměkne a panenka není propečená. Před podáváním nechte chvíli odpočinout, aby se chutě a šťávy rozležely.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

44 nej receptů s cuketami

reklama

Přidat komentář