Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 196 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zpracujte letní úrodu snadno a chutně. V těstovinách amatriciana je cuketa i paprika skvělá.

Suroviny

olej
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
malá
řapíkatý celer 1 ks
malá
chilli sušené
drcené
sůl
těstoviny 320 g
na ozdobu
bazalka
nasekaná, na ozdobu
petrželka
nasekaná, na ozdobu

Postup

1

V pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 2 nasekané jarní cibulky, přidejte 1 malou papriku, 1 řapík celeru a 1 malou cuketu, vše na kostičky a opékejte 5 minut. Rozkrájejte na kostičky 100 g pancetty a na lžíci oleje je opečte spolu s drceným chilli dozlatova.

2

Zalijte lžící bílého vína a nechte odpařit, pak přidejte 330 g krájených rajčat, sůl a vařte 10 minut. Vmíchejte uvařené těstoviny, vypněte, přidejte strouhané pecorino, nasekanou bazalku a petrželku a opečenou zeleninu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč