Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aromatické špagety

Můžou se těstoviny s bazalkou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem jmenovat jinak než aromatické?

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 4 lžíce bazalky, nasekané
    • 4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • 4 lžíce rozmarýnu, nasekaného
    • 1 lžíce toustového chleba
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 jarní cibulky
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce kaparů
    • 50 g oliv taggiasche nebo kalamata
    • 100 ml slunečnicového oleje
    • 16 velkých lístků bazalky
    • 320 g špaget
    • pepř

Příprava jídla

1 V misce smíchejte po 4 lžících nasekané bazalky, hladkolisté petrželky a rozmarýnu se lžící rozmixovaného toustového chleba. Na 3 lžících oleje opékejte 5 minut 2 nasekané jarní cibulky, stroužek česneku, lžíci kaparů a 50 g oliv taggiasche nebo kalamata. Přidejte bylinkovou směs a míchejte další 3 minuty.

2 Ve 100 ml rozehřátého slunečnicového oleje krátce fritujte 16 velkých listů bazalky, opatrně vyjměte a na papírové utěrce nechte okapat. Špagety promíchejte s bylinkovou omáčkou, opepřete, pokapte olivovým olejem a ozdobte smaženými bazalkovými listy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s bramborami

Špagety 20x jinak

Přidat komentář