Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Část meruněk zkuste naplnit kouskem bílé nebo tmavé čokolády.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení těstaVaření: 8-10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Česká

Ingredience

    • 40 g změklého másla
    • 1 vejce + špetka soli
    • 250 g baleného měkkého tvarohu
    • 100 ml mléka nebo smetany na vaření
    • 300 g polohrubé mouky + na vál
    • 20 menších meruněk
    • 50 g marcipánu

    K PODÁVÁNÍ

    • 50 g mandlových lupínků
    • 4 lžíce třtinového cukru, na posypání
    • 250 g jemného tvarohu, vaničkového
    • 200 g tučné zakysané smetany
    • 2–4 lžíce mléka nebo smetany
    • 1 vanilkový cukr + moučkový dle chuti
    • 4 lžičky rozpuštěného másla

Příprava jídla

1 Dejte vařit vodu. V míse utřete máslo se solí a zašlehejte vejce, tvaroh a mléko. Přisypte mouku a vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Z těsta vyválejte váleček nebo dva o průměru asi 4 cm, podle potřeby podsypte moukou. Těsto i marcipán rozkrájejte na 20 stejných dílů. Meruňky nařízněte v rýze zhruba do poloviny a vypeckujte tak, aby se půlky od sebe neoddělily. Místo pecky vložte kousek marcipánu a stiskněte k sobě. Dílky těsta zploštěte a roztáhněte. Do každého zabalte meruňku a vytvarujte knedlíky.

2 Vložte je do vroucí osolené vody (lépe nadvakrát) a vařte asi 8–10 minut. Mandle opražte na nepřilnavé pánvi. Vyšlehejte tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým cukrem, mlékem a dochuťte moučkovým cukrem. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a na talíři posypte cukrem. Podávejte s ochuceným tvarohem, opraženými mandlemi a rozpuštěným máslem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Tvarohové těsto & ovoce

20x sladké meruňky

Přidat komentář