Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
hruska
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 225 g
Tuky 14 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šafrán je opravdu slunečné koření. Je mimořádně přizpůsobivý a dodává nádherné zabarvení a chuť jak sladkým, tak pikantním jídlům. Sytá jantarová barva, jemná chuť a svůdná vůně navíc znásobí kouzlo i nejprostšího pokrmu.

Suroviny

šafrán 1 špetka
voda 6 PL
teplá
voda 170 ml
teplá
zázvor (čerstvý) 1 špetka
sušený
sušená pomerančová kůra 1 proužek
oloupané, pevné, stopku nechat, jadřinec vykrojit

Postup

1

Větší špetku šafránu nechte hodinu louhovat v 6 lžicích teplé vody. 100 g krupicového cukru zahřejte se 170 ml vody, 70 ml dezertního vína a špetkou sušeného zázvoru v kastrůlku a tři až čtyři minuty vařte.

2

Přidejte 1 badyán a proužek pomerančové kůry. Snižte teplotu a do tekutiny vložte 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte).

3

Zakryjte a za občasného obracení půl hodiny duste. Přesuňte do misky, odvar přeceďte k šafránu a přelijte přes hrušky.

Podávejte vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 13:01
Recept se nachází v č.3/05, str.85

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč