Bazalkové pesto

Málokteré kupované pesto je opravdu kvalitní a vždycky je dost drahé. A navíc žádné se nevyrovná domácímu.

Vydání: 2010/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.8
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    • 50 g čerstvých bazalkových lístků
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 6 lžic strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce strouhaného pecorina (lze nahradit parmazánem)
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce piniových oříšků
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, ale zpočátku dejte jen polovinu oleje. Postupně olej přilévejte, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Rozdělte po 2–3 lžících do plastových sáčku a zmrazte.

Další skvělý recept na bazalkové pesto naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Související

Co se vyplatí uvařit doma

Přidat komentář