Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

Kombinace melounu, hrušek a ostružin s dobře vyzrálým sýrem s modrou plísní je překvapivá a báječná.
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1⁄2 melounu (asi 600 g dužiny)
    • 1 hruška
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitronu (nebo biopomeranče)
    • velká hrst ostružin
    • 150–200 g sýra s modrou plísní, např. niva, danish blue apod.
    • po 4 snítkách čerstvé bazalky a máty
    • čerstvě drcený černý pepř
    • 4 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Dužinu melounu nakrájejte na velikost sousta. Zbavte semen a vložte do mísy. Rozčtvrťte hrušku, vykrojte jádřinec a nařežte napříč na tenčí plátky. Přidejte k melounu a zlehka promíchejte s částí lístků bazalky a máty, citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky (nejlíp zesterem).

2 Ovoce rozdělte do misek, sklenic nebo na talíře. Salát doplňte ostružinami, posypte kousky sýra (můžete ho i nadrobit), zbylými lístky bylinek a čerstvě drceným černým pepřem. V misce prošlehejte balzamikový ocet s medem a olivovým olejem a nakapejte na salát.

NĚCO NAVÍC

Zálivku můžete příště nahradit kapkou destilátu nebo ovocného likéru – vyzkoušejte třeba pomerančový nebo ořechový.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář