Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Portobello burger

Že grilované houby ovoněné česnekem fungují úplně na všechny, jsme si ověřili už mnohokrát. V obložené housce s ostrou majonézou se jim nedá odolat!

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Sendvič

Ingredience

    • 2 velké žampiony portobello
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 60 g sýra feta
    • 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
    • hrst rukoly
    • 2 housky s dýňovými semínky nebo ciabatty

    NA OMÁČKU

    • 60 g majonézy
    • 1/2 lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
    • 1 lžíce bazalky, nasekané
    • 1 lžíce petrželky, nasekané

     

Příprava jídla

1 Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete houby; je důležité, aby se ho co nejvíc dostalo zespodu mezi žebrování. Osolte a opepřete.

2 Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete.

3 Rozehřejte grilovací pánev nebo gril a houby opékejte asi 2 minuty po každé straně. Housky prořízněte a řeznou stranu taky opečte na grilovací pánvi nebo na grilu.

4 Spodní polovinu housek pomažte připravenou ochucenou majonézou, na ni položte grilované portobello, nahoru plátky fety, cibule a lístky rukoly. Přiklopte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Portobello, smetanová omáčka a nočky

Nejlepší domácí burgery

16 božských receptů na gril

Přidat komentář