Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

Lahodná chuť a jednoduchá příprava vás okouzlí. Místo jehněčího klidně použijte telecí nebo hovězí maso.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení a pečení: 45 minut
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 600 g brambor
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce strouhanky
    • 500 g jehněčí plece, bez kosti
    • 6 šalotek
    • 1 svazek cibulky s natí
    • 2 stroužky česneku
    • 2 snítky tymiánu
    • 100 ml zeleninového vývaru z kostky
    • 100 ml bílého vína
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je se dvěma lžícemi oleje, obalte v lehce osolené strouhance, rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi tři čtvrtě hodiny.
 
2 Maso očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotky a cibulky oloupejte; šalotky nakrájejte na čtvrtky, cibulky přepulte.

3 Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibulky a česnek, pak přihoďte maso a opečte ho. Přidejte tymián, osolte, opepřete, vlijte víno a vývar a nechte 40 minut zakryté zlehka bublat. Podávejte s pečenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na září

Menu na září

Šalotková polévka se špenátovým pestem

Jehněčí kebab

Přidat komentář