Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 409 g
Sacharidy 0 g
Tuky 221 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do omáčky. Podávejte s brokolicí, zeleninovou směsí nebo s rýží s piniovými oříšky.

Suroviny

ančovičky (konzerva) 1
rozmarýn
lístky
ze 2 pomerančů
olivový olej 2 PL
pepř
na dochucení

Postup

1

Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.

2

Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.

3

Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:41
Recept se nachází v č.9/05, str.27

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč