Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čevapčiči

Na pokrm existuje na Balkáně nepřeberné množství receptů, důležité je nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť tvoří jednoduché přísady. Maso zůstane šťavnaté a nadýchané díky minerálce a troše jedlé sody.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ 4 hodiny chlazení
PT8M
Maso Balkánská

Ingredience

    • 500 g mletého masa (ideálně 250 g hovězího a 250 g skopového)
    • 1–2 lžíce perlivé minerální vody
    • 1/2 lžičky jedlé sody (nemusí být)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžičky koření čubrica
    • 1 stroužek česneku
    • 2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky, chléb pita, zakysaná smetana a ajvar k podávání

Příprava jídla

1 Maso promíchejte s minerální vodou, sodou, osolte, opepřete, přidejte čubricu a česnek a nechte v chladničce čtyři hodiny odpočinout.

2 Utvořte podlouhlé válečky, pokud chcete, napíchněte je na předem namočené dřevěné špejle a grilujte celkem osm minut ze všech stran dohněda.

3 Podávejte horké, třeba v chlebu pita vyloženém cibulí, pokapané zakysanou smetanou a ajvarem.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

50 nejlepších receptů s mletým masem

Ajvar

Přidat komentář