Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Recept na jednoduchou bezmasou večeři je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Salát

Ingredience

    • 200 g celozrnného biokuskusu
    • cca 50 g sušených biobrusinek
    • 100–150 g kozího biosýra, nakrájeného na kostičky (například značky Doral)
    • 50 g vlašských ořechů nebo piniových oříšků

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce medu
    • 2 lžíce citronové šťávy (můžete přidat i trošku strouhané kůry z biocitronu)
    • 5 lžic panenského olivového biooleje nebo citronového avokádového oleje (www.avokadovyolej.cz)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA DOKONČENÍ

    • asi 50 g mladých zelených lístků – třeba špenátu, lístků z červené řepy či rukoly + 1 lžíce biooleje a 1⁄2 lžíce umeocta

Příprava jídla

1 Celozrnný kuskus zalijte 400 ml vroucí vody a nechte pár minut povařit (bílý kuskus se pouze zalévá vodou, celozrnný je lepší pro snadnější stravitelnost nechat projít varem). Nechte ho vychladnout. Prošlehejte přísady na zálivku. Opražte v nepřilnavé pánvi nasucho ořechy dozlatova; trvá to asi dvě minuty. Zálivku smíchejte s vychladlým kuskusem, ořechy, kozím sýrem a brusinkami. Uložte do podávání do lednice.

2 Před podáváním ochuťte omyté a osušené zelené lístky olejem a umeoctem, popřípadě citronovou šťávou a solí, a opatrně přimíchejte do ochuceného kuskusu.

TIPY & TRIKY

  • Kuskus, brusinky i sýr koupíte v prodejnách zdravé výživy. Avokádový olej na www.avokadovyolej.cz
  • V zimě použijte místo špenátu nebo rukoly čerstvý polníček.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

Přidat komentář