Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčata ve vodce

Tohle je recept z rodu odvážných. Jeho autor si přes své mládí prošel už leckterou restaurací ve světových metropolích, k nimž před rokem přibyla Praha. Ve své verzi rajské zavařeniny pro dospělé využívá jisté chuťové obojživelnosti rajčat; ta totiž snesou sůl i cukr. A jak je vidět, i panáka pořádného pití!

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2x0,5l sklenice
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 250 g červených třešňových rajčátek
    • 250 g žlutých třešňových rajčátek
    • 300 g krupicového cukru
    • 1 lžíci lehce opražených sezamových semínek
    • 80 ml kvalitní vodky
    • 12 čerstvých mátových lístků
    • čtvrtku citronu

Příprava jídla

1. Všechna rajčata opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s cukrem a sezamovými semínky do kastrůlku. Zalijte vodkou a povařte jako každou zavařeninu na mírném ohni, až dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější než běžná zavařenina, aby se dobře roztírala.

2. Nechte trochu vychladnout, vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sterilizovaných sklenic. V lednici vydrží zhruba měsíc.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Nakládané okurky

Kořeněný jablkový rosol

Meruňková zavařenina podle babičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Povařením se z vodky stane voda a tím se ztratí "dospělá" chuť. Vodku bych přidala na úplný konec a už nevařila.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.38

Přidat komentář