Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný jablkový rosol

Klidně můžete použít spadaná nebo poškozená jablka – surovinu, která není úplně prvotřídní, tak špičkově zhodnotíte! Rosol je výborný třeba k aromatickým sýrům.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4x0,5l sklenice
Doba přípravy: Více než hodinu
Překapání: několik hodin
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • asi 5 kg ne úplně zralých jablek, i poškozených, vykrájených, omytých a nakrájených na kusy
    • 600 g krupicového cukru
    • skořici, hřebíček a badyán

Příprava jídla

1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky, upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace), a nechte vykapat do hrnce.

2. Šťávu po malých dávkách a za stálého míchání svářejte až na poloviční množství. Pomalu přisypte cukr i koření a vařte do zrosolovatění. Průběžně sbírejte pěnu. Hotovým rosolem plňte sklenice.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z farmářských trhů

Menu z farmářských trhů

Rajčata ve vodce

Nakládané okurky

Meruňková zavařenina podle babičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.40

Přidat komentář