Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italské závitky zvané involtini

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.
Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 400 g libového hovězího nebo telecího masa, roštěnky nebo zadního, nakrájeného na tenké plátky
    • 300 g toustového chleba, rozmixovaného
    • 100 g parmazánu, strouhaného
    • 2 stroužky česneku
    • 2 hrsti hladkolisté petrželky
    • sůl
    • panenský olivový olej
    • 50 g sušené šunky
    • 100 g mozzarelly, na nudličky
    • 50 g černých oliv bez pecky

Příprava jídla

1 Maso zbavte všech šlach, a pokud je to potřeba, ještě ho rozklepejte (nejlépe naklepávacím razítkem) a případně rozkrojte na menší medailonky – cílem jsou plátky velké zhruba 5 x 10 cm a silné asi 2 mm.

2 Strouhanku z toustového chleba opékejte na nepřilnavé pánvi za stálého míchání pár minut dozlatova. Nechte vychladnout. Pak rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
 
3 Do hlubokého talíře si dejte pár lžic olivového oleje. Každý plátek nejdřív lehce omočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance. Na každý položte kousek šunky, nudličku mozzarelly a zaviňte – viz obrázek (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče). Spíchněte párátkem s napíchnutou černou olivou.

4 Předehřejte troubu na 220 °C a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Involtini můžete opéct ze všech stran i na pánvi.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Novoroční menu

Novoroční menu

Kuřecí závitky se sýrem

Přidat komentář