Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.
Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 600 g vepřové panenky (2 kusy)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná nadrobno
    • 3 puky červené čekanky
    • 60 g rozinek, namočených v teplé vodě
    • 150 g pancetty nebo jiné sušené slaniny
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 150 ml bílého vína
    • bílý chleba k podávání

Příprava jídla

1 Z každé panenky ukrojte 2 špalíky dlouhé 8–10 cm (zbytek použijte na něco jiného). Podélně je nakrojte do 2/3, ale nedokrojte; rozevřete jako knihu a rozklepejte na 5 mm.

2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.

3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.

4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20–25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí závitky se sýrem

Přidat komentář