Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablka zapečená se sýrem

Když jsme doma prvně ochutnali tenhle překvapivý sýrový dezert, byli jsme upřímně nadšení. Pokud receptu nedůvěřujete, upečte si na zkoušku jednu porci (a pak vám nezbude nic jiného než dodělat další tři).
Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P

Ingredience

    • máslo na vymazání zapékací misky
    • 4-5 středně velkých jablek, nakrájených na dílky, vykrojených, slupky můžete ponechat
    • krupicový cukr (může být přírodní) podle kyselosti jablek (cca 1 lžíce)
    • mletá skořice podle chuti (cca 1 lžička celkem)
    • 50 g krupicového cukru (může být přírodní)
    • 3 lžíce polohrubé mouky
    • 2 lžíce jablečného nebo hruškového moštu či džusu
    • 150 g čedaru, nahrubo nastrouhaného
    • 60 g opravdových máslových sušenek, rozdrcených (pokud nemáte pravé, zakapejte drť aspoň trochou rozpuštěného másla)

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Jablka rozdělte do čtyř menších zapékacích misek (nebo je dejte do jedné větší) vymazaných máslem, pocukrujte je a posypte skořicí. V malé misce smíchejte mouku, 50 g cukru a jablečný mošt, směs rozdělte na jablka. Posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě sušenkovou drť.

2 Pečte zhruba 20–25 minut, aby se sýr roztavil a sušenky trochu zhnědly. Podávejte nejlépe ještě teplé.

TIPY & TRIKY

  • Pokud dáváte přednost ‚do rozpadava‘ upečeným jablkům, napřed je čtvrt hodiny předpékejte samotná a pak teprve obložte a dopečte.
  • Na zapékané gnocchi můžete zužitkovat prakticky jakékoli zbytky sýrů. Nezapomeňte si pak zapsat, která kombinace ,z nouze‘ vás nejvíc nadchla.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Přidat komentář