Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Prsty zlé čarodějnice

Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech.
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: asi 60 prstů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 1 hrnek (220 ml) másla
    • 1 hrnek moučkového cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 a 2/3 hrnku hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 1 lžička soli

    NA OZDOBU
    • 3/4 hrnku celých loupaných mandlí
    • červené potravinářské barvivo

Příprava jídla

1 Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

2 Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.

3 Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.

4 Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Pečené mumie

Strašidla v bažině

Strašidelná party

Komentáře

Obrazek uzivatele
Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.
Obrazek uzivatele
Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)

Přidat komentář