Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné asi 60 prstů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5297 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 552 g
Tuky 268 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech.

Suroviny

máslo 1 hrnek
220 ml
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(2 a 2/3 hrnku)
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
Na ozdobu
mandle ¾ hrnku
celé, loupané

Postup

1

Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

2

Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.

3

Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.

4

Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

26.10.2015 13:50

Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)

27.10.2014 19:11

Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...

13.10.2015 16:43

Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč