Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Umrlčí punč

Se zmrzlou rukou zacházejte opatrně, často se jí lámou prsty! Raději si zamrazte dvě.

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Uležení: 1 hodina
PT15M
Příprava 0:15
Nápoj

Ingredience

    • 2 svitky skořice
    • 5 celých hřebíčků
    • 3 lžíce oloupaného a nakrájeného čerstvého zázvoru
    • 70 ml krupicového cukru
    • 750 ml perlivého cideru, vychlazeného
     
    • 880 ml brusinkového džusu
    • 1 litr minerálky
    • (220 ml tmavého rumu – pro velké)
    • umrlčí ruka (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V hrnci s těžkým dnem přiveďte k varu cukr, 70 ml vody a veškeré koření. Až se cukr rozpustí, přiklopte a nechte mírně bublat pět minut.

2 Nezakryté nechte hodinu chladnout.

3 Před podáváním sceďte nápoj do průhledné mísy, dolijte ciderem, rumem, džusem a minerálkou a ozdobte umrlčí rukou.

NĚCO NAVÍC
Jak vyrobíte umrlčí ruku? Do jednorázové rukavice bez talku nebo jiného prášku uvnitř nalijte studenou vodu, dobře zagumičkujte nebo zavažte a dejte mrazit. Při ukládání ruky do mrazáku myslete na to, že jak ruku položíte, v takové podobě ji pak i vyjmete. Před podáváním opatrně odstraňte rukavici a led vložte do punče. Do nádoby můžete přidat i jiné hrozivé dekorace.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Čokoládový hřbitov

Pečené mumie

Strašidla v bažině

Těstoviny podle očního lékaře

Laboratorní koktejl

Strašidelná party

Přidat komentář