Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekingská kachna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 56
Více než dvě hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 224 g
Tuky 31 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Než poběžíte do nejbližšího asijského bistra, přečtěte si tento zjednodušený recept na pekingskou kachnu. Perla čínské kuchyně je ochutnávkou z knihy Culinaria Čína, kterou vydal Slovart.

Suroviny

asi 2kg, oškubaná a vykuchaná
třtinový cukr 2 PL
Na placky
sezamový olej
Na dokončení
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
na nudličky (5cm)
omáčka z černých sójových bobů (black bean sauce - viz Něco navíc)

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut. Kachnu vyjměte a osušte. Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete. Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc).

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.

3

Mouku na placky prohněťte v míse s cca 150 ml vlažné vody, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce a není hladké. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

4

Pracovní plochu poprašte moukou, z těsta utvořte asi 3 cm silný váleček a rozkrájejte ho na 15 kousků. Vyválejte tenké placky, potírejte je olejem a opékejte v pánvi na středním ohni (2 minuty z každé strany).

5

Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám příčí péct kachnu neosolenou, lehce ji před potíráním osolte či potřete dobrou sójovkou. Omáčka z černých sójových bobů má příchuť, která nám připomíná lékořici a semínka fenyklu. Pokud to není vaše gusto, použijte místo ní kvalitní sójovou omáčku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč