Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s hráškem

Omeletu nepřesušte – její povrch by měl zůstat vlhký a vláčný.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 3 vejce, prošlehaná se 3 lžícemi nasekané pažitky a 1 lžičkou strouhaného parmazánu
    • kousek másla velikosti ořechu
    • 2–3 plátky libové šunky, nakrájené na nudličky
    • větší hrst vařeného hrášku
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Pánvičku rozehřejte na středním plameni, vhoďte máslo a nechte ho zpěnit. Pak do pánve vlijte vajíčka, osolte a opepřete. Nechte několik vteřin lehce bublat a pak je dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrňte od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak nechte, přidejte šunku a vařený hrášek a nechte omeletu od dna pánve ztuhnout tak, aby vejce zůstala místy ještě polotekutá. Omeleta má být na povrchu vláčná a vlhká. Podávejte s čerstvým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Anglická snídaně

Snídaně na vidličku

Snídaně v koktejlu

Francouzské tousty plněné čokoládou

Skořicové lívance s medem

Dokonalá snídaně

Přidat komentář