Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Nádivku podávejte jen tak zatepla i zastudena nebo k pečenému masu. Hodí se i na nadívání drůbeže, hrudí či bůčku.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Česká

Ingredience

    • 4 vejce, zvlášť žloutky a bílky
    • 50 g změklého másla + na formu
    • sůl
    • 1–2 stroužky česneku, prolisované
    • 7 tvrdších housek nebo rohlíků, nakrájených na kostičky
    • 200–250 ml mléka
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 130 g baby špenátu, omytého
    • 2 velké hrsti kopřiv, omytých
    • svazek čerstvé bazalky, omyté
    • strouhanka na vysypání formy

Příprava jídla

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Pečivo ve velké míse pokropte mlékem a smetanou. Listy kopřiv a špenát přelijte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat, trochu vymačkejte vodu a nasekejte. Překrájejte i listy bazalky a vše zelené přidejte k namočenému pečivu.

3 Žloutky s máslem a špetkou soli našlehejte do pěny a vmíchejte s prolisovaným česnekem do misky k namočenému pečivu. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do nádivkové hmoty.

4 Směsí naplňte formu, vložte na střední mřížku trouby a pečte 35–40 minut, dokud nádivka nevyběhne a nezezlátne. Přesuňte na mřížku a nechte zchladnout. Potom vyklopte, otočte vypouklou stranou nahoru a krájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x velikonoční nádivka

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Masová trojctihodná nádivka

REKLAMA

Přidat komentář