
Kávové semifreddo s italskými sušenkami
Domácí zmrzlina semifreddo vás zchladí a vzpruží zároveň.
Vydání: 2011/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
+ mražení
+ mražení
P
Ingredience
- 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
- 100 g krupicového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 10 ml kávy (espresso)
- 2 lžíce kávového likéru (např. kahlúa) + pár kapek na ozdobení
- 1 vanilkový lusk (podélně rozřízněte a nožem opatrně vyškrábněte dřeň)
- 200 g italských sušenek cantuccini
Příprava jídla
1 Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Poté přidejte dotuha vyšlehanou smetanu s vanilkou, kávu, likér a na závěr tuhý sníh z bílků. Dobře promíchejte a dejte do mrazáku na 3 hodiny zmrznout. Směs občas vyndejte a promíchejte.
2 Tvořítkem na zmrzlinu tvarujte kopečky, vkládejte je do připravené skleničky a prokládejte mandlovými sušenkami. Na závěr můžete pokapat kávovým likérem.
2 Tvořítkem na zmrzlinu tvarujte kopečky, vkládejte je do připravené skleničky a prokládejte mandlovými sušenkami. Na závěr můžete pokapat kávovým likérem.
Přidat komentář