OBCHOD

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Domácí zmrzlina semifreddo vás zchladí a vzpruží zároveň.
Vydání: 2011/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
+ mražení
Pohár Italská

Ingredience

    • 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 100 g krupicového cukru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 10 ml kávy (espresso)
    • 2 lžíce kávového likéru (např. kahlúa) + pár kapek na ozdobení
    • 1 vanilkový lusk (podélně rozřízněte a nožem opatrně vyškrábněte dřeň)
    • 200 g italských sušenek cantuccini

Příprava jídla

1 Žloutky s cukrem vyšlehejte nad horkou vodní lázní. Poté přidejte dotuha vyšlehanou smetanu s vanilkou, kávu, likér a na závěr tuhý sníh z bílků. Dobře promíchejte a dejte do mrazáku na 3 hodiny zmrznout. Směs občas vyndejte a promíchejte.

2 Tvořítkem na zmrzlinu tvarujte kopečky, vkládejte je do připravené skleničky a prokládejte mandlovými sušenkami. Na závěr můžete pokapat kávovým likérem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář