Eton mess

Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu.
Vydání: 2011/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.09091
11 (hlasů)
Počet porcí: 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 60 minut

Ingredience

    • 3 bílky
    • 175 g krupicoveho cukru
    • 450–500 g čerstvých jahod
    • 570 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • 1 lžička moučkového cukru

Příprava jídla

1 Upečte si pusinky. Bílky ušlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový cukr. Ze sněhu pak dělejte lžičkou ,hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140 °C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120 °C asi 1,5 hodiny).

2 Polovinu jahod rozmixujte spolu s moučkovým cukrem na pyré a propasírujte je přes sítko. Pusinky rozlámejte na 2cm kousky a dejte do větší misky, přidejte nakrájené zbývající jahody a šlehačku; jemně promíchejte. Na talířek nebo do skleničky udělejte kopičku jahodovo-pusinkovo-smetanové hmoty a pokapejte ji jahodovým protlakem.

Přidat komentář