Domácí sušenky (základní recept)

Jsou snadné, chutné a zdravější než koupené. Navíc si je můžete upéct přesně s tím, co máte nejradši.

Vydání: 2011/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.707315
Počet porcí: na 12 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ 1 hodina chlazeníPečení: 25 minut

Ingredience

    • 110 g másla, změklého
    • 145 g světlého třtinového cukru
    • 1 lžíce zlatého sirupu (pod názvem golden syrup ho koupíte v Tescu a v Marks & Spencer)
    • 1 vejce
    • 200 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • zvolená příchuť (koření, oříšky, sušené ovoce, čokoláda podle chuti)

Příprava jídla

Utřete máslo s cukrem do pěny, až zesvětlá a nabude. Pak zašlehejte sirup a vejce. Zvlášť promíchejte mouku a kypřicí prášek. Sypkou směs zamíchejte do vaječné hmoty. Nakonec přidejte zvolenou příchuť.

2 Vyválejte z těsta váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

3 Předehřejte troubu na 170 °C a plech potáhněte pečicím papírem.

Vyjměte těsto z mrazáku, odstraňte fólii a váleček nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Rozložte je na plech. Ponechte kolem dostatek místa, během pečení se obvod sušenek zvětší.


Pečte je 20–25 minut dozlatova. Vyndejte plech z trouby a sušenky nechte pár minut chladnout. Podávejte je teplé. Po vychladnutí je můžete skladovat v uzavřené nádobě nebo v sáčku až týden.

 

NĚCO NAVÍC


Spoustu nápadů na různé varianty těchto sušenek najdete v odkazech pod receptem.

Související

Sušenky s meruňkami a oříšky

Sušenky s banány a tmavou čokoládou

Sušenky s čerstvým medem

Sušenky s fíky a mandlemi

Sušenky s hruškami a bílou čokoládou

Sušenky s kokosem a ananasem

Sušenky s ořechy a brusinkami

Sušenky se zázvorem, vločkami a sultánkami

Přidat komentář