Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Janovské pesto

Tenhle recept na pesto všech pest jsme převzali ze světového mistrovství v Janově. Doporučujeme pesta udělat více a po porcích zamrazit – tak ho budete mít vždycky po ruce.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip Italská

Ingredience

    • 2 svazky bazalky
    • 1 malý stroužek česneku
    • špetka hrubé soli
    • 15 g piniových oříšků
    • 40 g strouhaného parmazánu
    • 20 g strouhaného pecorina
    • asi 40 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Omyjte a osušte bazalkové lístky. V hmoždíři utřete česnek a piniové oříšky na hladkou pastu. Přidejte špetku hrubé soli a bazalkové lístky a třete. Když bazal ka začne pouštět zelenou tekutinu, vsypte sýry. Tenkým pramínkem přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

2 Pracujte rychle, aby směs příliš nezoxidovala.

NĚCO NAVÍC
Z janovského pesta můžete podle našeho receptu připravit lasagne s fazolkami. Přidejte ho také do burgru, který se rázem promění v italskou delikatesu. Hodí se také na ozdobení a dochucení rajčatové nebo jiné polévky, do ještě teplých uvařených nových brambor a do těstovin.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské pesto s ricottou

Gorgonzolové pesto s rukolou

Argentinské pesto

Přidat komentář