Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Camembert s omáčkou z černého rybízu

Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Pečení 0:05

Ingredience

    • 1 sýr Camembert o váze cca 120 g
    • 40 g celozrnného kuskusu (nejlépe v kvalitě bio)
    • 1 menší vejce, prošlehané vidličkou

    NA OMÁČKU

    • 4 lžíce kuliček černého rybízu (i rozmrazeného)
    • 2 lžičky červeného vinného octa
    • 1–2 lžičky moučkového cukru
    • ledový salát a bagetka k podávání

Příprava jídla

Kuskus dejte do uzavíratelné misky a zalijte ho dvojnásobným množstvím vroucí vody podle návodu na obalu. Misku uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Sýr podélně rozpulte (nebo si pořiďte dva camemberty o 60 g).

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem na pečení. Sýr obalte v prošlehaném vejci a pak v kuskusu – kuličky rukama pěkně kolem camembertu uplácejte. Pak obalený sýr položte na plech a pečte v troubě 5 minut.

3 Mezitím připravte omáčku. Rozmixujte rybíz s octem a cukrem a omáčku propasírujte. Ochutnejte a případně ji podle chuti ještě doslaďte. Hotový sýr ihned podávejte se zálivkou z černého rybízu, listem ledového salátu a opečenou bagetkou.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář