Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 1 lžíce másla + 1 další na rybu
    • 1 salát Little Gem, pokrájený
    • 250 g mraženého hrášku
    • 2 hrsti čerstvé máty nebo petrželky
    • 100 ml bílého vína
    • sůl a pepř
    • 6 lžic smetany ke šlehání
    • 600 g filetu bělomasé ryby (my jsme použili nilského okouna), rozděleného na porce
    • 1 bageta

    NA ZÁLIVKU VINAIGRETTE

    • 3 lžíce bílého vinného (či jablečného) octa
    • 100 ml jemného olivového oleje

Příprava jídla

Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké.

2 Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte.

3  Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře).

Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Gratinovaný špenát

Brokolice s voňavou strouhankou

Kořeněná mrkev

Česnekové cuketky

Kukuřice s avokádem

Křupavý čočkový salát

Přidat komentář