Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové cuketky

Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí si ale i s vepřovým nebo hovězím steakem, kde se stanou nenápadným doplňkem opékaných brambor či hranolků.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 12 minut
PT25M
Opékání 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 středně velké cukety nebo 6 malých, nakrájené na tenké plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1

V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm opékejte polovinu cuket za občasného míchání dozlatova; trvá to asi 10–12 minut. Ovládněte se a nepodlévejte vodou.

2 Vyjměte z pánve a stejným způsobem opečte na zbylém oleji druhou polovinu cuket.

3

Dejte do pánve všechny cukety, přidejte česnek, oregano, osolte a opepřete. Zahřívejte a zlehka míchejte 1–2 minuty, až se česnek rozvoní.

NĚCO NAVÍC
Hotové cuketky můžete využít i jinak. Promíchejte je s těstovinami či kuskusem nebo spojte s míchanými vajíčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Gratinovaný špenát

Brokolice s voňavou strouhankou

Kořeněná mrkev

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sú vynikajúce...

Přidat komentář