Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Šťavnatá pečínka vonící bylinkami...

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • 600 g vepřové pečeně, bez kosti a v celku (koupíte také jako vepřové karé)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g bílého jogurtu, např. Choceňský
    • 2 svazky máty
    • menší svazek meduňky
    • 1–2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Na marinádu smíchejte jogurt, olej, citronovou šťávu, nasekané listy z jednoho svazku máty a meduňku. Ochuťte solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, svažte provázkem, aby mělo pěkný tvar, a osolte a opepřete. Přendejte ho do pekáčku, potřete ze všech stran marinádou, přikryjte a uložte v chladu, nejlépe přes noc.

2 Rozpalte troubu na 220 °C. Na dno pekáče dejte mřížku nebo ji vytvořte ze špejlí a na ni rozložte zbylou mátu. Na mátu posaďte maso a 10 minut zprudka pečte. Pak snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších asi 50 minut doměkka.

Během pečení maso potírejte zbylou marinádou; dvakrát ho otočte. Měkké a propečené maso vyjměte, a nechte pod alobalem 15–20 minut odležet. Podávejte nakrájené na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

Otevřené lasagne Mojito

Přidat komentář