Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Otevřené lasagne Mojito

S tímto receptem kolegyně Darina Sieglová a její kamarád zvítězili v novinářské kategorii soutěže Kuchař roku. Vyzkoušejte ho, je opravdu jedinečný!

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 30 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 500 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, bez kůže
    • 2 limety
    • svazek máty
    • 80 ml bílého kubánského rumu
    • krystalový cukr na obalení máty + špetka navíc
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 60 g másla
    • 8–12 plátků lasagní, nejlépe čerstvých

Příprava jídla

Maso omyjte, osušte, odblaňte a rozkrojte na 8 plátků. V misce podrťte plátky z 1 a 1/2 limety s listy máty (vrcholky uštípněte a nechte na ozdobu), špetkou cukru a zalijte rumem. Vložte kuřecí plátky, obalte je v marinádě a nechte minimálně půl hodiny odležet. Úštipky máty smočte v limetové šťávě, pak v cukru a nechte je rozložené zaschnout.

Rozpalte pánev s lžící oleje. Řízky vyjměte z marinády, osolte, opepřete a krátce a zprudka je po obou stranách opečte. Snižte teplotu a ještě chvíli je opékejte, aby byly ve středu propečené, ale zároveň zůstaly šťavnaté. Opečené řízky odložte stranou a přikryjte fólií.

Do pánve vlijte zbylou marinádu, případně i trochu vody, prohřejte a nakonec v pánvi rozpusťte máslo. Před podáváním vylovte limety nebo šťávu přeceďte.

Lasagne uvařte podle návodu na obalu a potřete je lžící oleje. Na talíře střídavě vrstvěte lasagne a kuřecí plátky zakápnuté mátovou šťávou. Ozdobte mátou obalenou v cukru a ihned podávejte se skrojky limety.

NĚCO NAVÍC

  • Čerstvé lasagne koupíte v italských lahůdkářstvích. Pokud musíte použít sušené, kupte ty, co se podle návodu před zapékáním vaří.
  • Cukr bude na mátě lépe držet, když ji namočíte do prošlehaného bílku.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

Přidat komentář