Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené domácí hranolky

Lepší a zdravější než ty kupované.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 8 velkých brambor typu B, na čtvrtky
    • 100 ml oleje
    • 1/2 lžičky soli
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 lžička drceného rozmarýnu

Příprava jídla

Olej smíchejte v míse se solí, sýrem a rozmarýnem a přidejte čtvrtky brambor. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

NĚCO NAVÍC
Nemáte troubu? Tak brambory uvařte ve slupce, ale rozhodně ne zcela doměkka. Brambory oloupejte, obalte v koření a oleji a zvolna opékejte na pánvi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové minimuffiny

Sýrové koule

Kuskus po italsku

Indická omáčka a sladká červená omáčka

Rychlý arašídový dip

Ovocný salát

Malinový ledový čaj

Přidat komentář