Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pane Campagnolo

Z uvedeného množství připravíte 14 chlebů o váze 150–200 g. Kulatý křupavý chléb můžete vytvarovat i do větších bochánků.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 14 chlebů
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: 2 hodiny 40 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 kg italské žluté hrubé pšeničné mouky Semola di grano duro rimacinata (prodává např. Wine Food Market) + na podsypání
    • 8 g čerstvého droždí nebo 85 g kvásku
    • 10 g soli
    • cca 500 ml vody (podle počasí)
    • extra panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Mouku vysypte na vál a udělejte do ní důlek. K jedné straně přidejte droždí nebo kvásek a k druhé nasypte sůl. Přilijte trochu vody a začněte zpracovávat těsto. Vodu zapracovávejte postupně, těsto by mělo být tuhé, ale přesto lehce lepit.

Těsto můžete připravit i v robotu s hnětacím hákem (nejdřív ho hněťte pomalu 12 minut, pak při vyšší rychlosti asi 15 minut).

3 Hotové těsto přendejte do olejem vymazané nádoby, povrch také potřete olejem a nechte ho 2,5 hodiny kynout.

4 Vykynuté těsto vyklopte na silně pomoučněný vál, posypte moukou i svrchu a prsty roztlačte do stran. Pomocí stěrky ukrojte silnější pruh a z něj pak trhejte jednotlivé bochánky. Rozdělte je na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC asi 60 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kvásek (Vecchia madre)

Schiacciata

Ciabatta

Přidat komentář