Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Schiacciata

Voňavá schiacciata je jedna z variant oblíbeného italského chleba focaccia. Je pro ni typické ručně vymačkávané těsto, ve kterém zůstávají po upečení dolíky.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3 velé kousky
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 kg hladké pšeničné mouky
    • 10 g čerstvého droždí
    • 5 g soli
    • 10 ml extra panenského olivového oleje
    • 750 ml vody
    • oregano či jiné sušené bylinky, ančovičky nebo sušená rajčata na ochucení

Příprava jídla

1 Do mouky udělejte důlek a mouku rozhrňte do stran – k jedné straně rozdrobte droždí, k druhé nasypte sůl. Vlijte olej a pomalu přilévejte vodu. Ručně nebo v robotu vše zpracujte na hladké, ale lepivé těsto (v robotu hněťte při nízké rychlosti 5 minut a dalších 12 minut při vyšší rychlosti). Vypracované těsto nechte asi 20 minut kynout.

Rozdělte ho na tři pruhy a položte je vedle sebe na plech. Nechte kynout ještě 10 minut; pak prsty v těstě udělejte dolíky. Pokapejte olivovým olejem a rozetřete ho. Chleby posypte oreganem a solí nebo jen ančovičkami (sůl už obsahují). Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 220 ºC.

NĚCO NAVÍC
Z 1 kg mouky uděláte tři velké chleby o váze cca 700 g. Pokud máte menší troubu, těsto rozdělte na 6 kusů a zkraťte dobu pečení .

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pane Campagnolo

Kvásek (Vecchia madre)

Ciabatta

Přidat komentář