Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety & slanina s omáčkou salmorejo
Krevety & slanina s omáčkou salmorejo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4571 kcal
Bílkoviny 660 g
Sacharidy 44 g
Tuky 180 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlý předkrm z grilu.

Suroviny

krevety 16 ks
čerstvé, velké
česnek 2 stroužky
petrželka hrst
hladkolistá
z půlky citronu
olivový olej 1 PL
sůl mořská
slanina 8 plátky
sušená slanina
Na omáčku salmorejo
rajče 200 g
masitá, oválná
česnek 1 stroužek
drcený
bageta 50 g
bez kůrky, asi 2 dny staré
olivový olej 2 PL

Postup

1

Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a sametová.

2

Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po čtyřech na špejle.

3

Grilujte krevety a vedle slaninu 2–3 minuty po každé straně nebo dozlatova.

4

Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč