Íránský dip borani-ye esfenaj je skvělý i se zeleninou a pitou jako předkrm.
Suroviny
Postup
Zalijte 2 zarovnané lžíce rozinek horkou vodou a nechte 15 minut stát. Pak sceďte.
Na 1 lžíci panenského olivového oleje opékejte 2 velké šalotky, nasekané nadrobno, až zesklovatí. Přidejte 1/4 lžičky kurkumy, okapané rozinky a míchejte další 2 minuty. Nechte úplně vychladnout.
250 g omytých špenátových listů ponořte na 20 sekund do vroucí osolené vody. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak ze špenátu vymačkejte na sítu co nejvíce tekutiny a nasekejte ho. Smíchejte s 1 malým drceným stroužkem česneku, 200 g hustého jogurtu (smetanový, vykapaný přes plátno, nebo řecký), 1 lžičkou citronové šťávy, polovinou šalotkové směsi, solí a pepřem. Podávejte v misce ozdobené zbylou šalotkovou směsí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů)