Bílá sangria s hroznovým vínem

Nemáčejte ovoce v nálevu opravdu déle než 4 hodiny, jen tak je sangria nejchutnější a konzistence ovoce nejlepší.
Vydání: 2011/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
0
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
+ 1 hodina odležení

Ingredience

    • 1,5 l bílého suchého vína, například chardonnay nebo sauvignon blanc
    • 50 g jemného krupicového cukru
    • 250 ml džusu z bílého hroznového vína
    • 1 zralá nektarinka, nakrájená na tenké plátky
    • 1 mandarinka (nebo pomeranč), omytá a nakrájená na tenké měsíčky
    • 1 šálek kuliček bílého hroznového vína, rozpůlených a bez pecek
    • 250 ml sodovky, vychlazené
    • kostky ledu k podávání

Příprava jídla

1

Víno nalijte do džbánu nebo skleněné mísy na bowli, přidejte cukr a míchejte do rozpuštění. Přidejte hroznový džus, pokrájené ovoce a dolijte sodovkou. Přikryjte a uložte na hodinu do lednice, maximálně však na 4 hodiny.

2

Před podáváním doplňte ledem nebo další vychlazenou sodovkou.

Související

Přidat komentář