Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ochucená strouhanka

Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Příprava 0:05

Ingredience

    • svazek hladkolisté petrželky
    • 300 g bílého pečiva (den až dva starého, bez posypu na kůrce)
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • špetka soli

Příprava jídla

Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

2 Ochucenou strouhankou použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

CO DÁL SE STROUHANKOU?

  • Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
  • Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
  • Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
  • V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé kuřecí nudličky

Cibule po sicilsku

Zapečený fenykl

Přidat komentář