Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ochucená strouhanka
Ochucená strouhanka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ochucená strouhanka

3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 178 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!

Suroviny

petrželka 1 svazek
hladkolistá
pečivo 300 g
bílé, den až dva staré, bez posypu na kůrce
strouhaný
česnek 1 stroužek
měnší, drcený
sůl 1 špetka

Postup

1

Otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte zbývající přísady a rozmixujte je na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno, což ale vůbec nevadí – v pokrmech to vypadá efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

2

Ochucenou strouhankou použijte na přípravu pokrmů uvedených v Souvisejících receptech.

CO DÁL SE STROUHANKOU?

  • Základní ochucenou strouhanku můžete ještě dochutit mletým chilli nebo uzenou paprikou. Skvělá je i s nastrouhanou kůrou z biocitronu – hodí se zejména na ryby, ale třeba i na telecí. Kdo nerad sýr, může ho vynechat.
     
  • Pokud chcete mít strouhanku rovnoměrně pokapanou olejem, můžete ji s předepsaným množstvím oleje rovnou promíchat ještě před obalováním nebo posypáváním.
     
  • Ochucenou strouhankou lze posypat gratinované mušle, ideální je do grilovaných nebo pečených žampionů a na cukety: střední cuketu překrojte podélně napůl, zapíchejte do řezné strany nudličky česneku, dejte do pekáčku, posypejte sušenou slaninou a strouhankou a upečte v rozpálené troubě dozlatova.
     
  • V bešamelu s mortadelou se dá zapékat také květák či brokolice, třeba i s těstovinami. A samozřejmě nezapomeňte na ochucenou čerstvou strouhanku!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč