Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé kuřecí nudličky

Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT20M
Pečení 0:20
Kuře

Ingredience

    • 400 g kuřecích prsou
    • mořská sůl
    • 2–4 lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 vejce
    • polovina dávky ochucené strouhanky
    • 1 kg brambor
    • 4 lžíce olivového oleje
    • okurka a špenátové lístky na ozdobení

    NA DIP

    • 6 lžic majonézy
    • 2 lžíce bílého jogurtu
    • 1/2 žluté papriky, nakrájené na drobné kostičky
    • 2 lžíce pažitky, nasekané
    • 2 lžičky harissy nebo jiné chilli pasty

Příprava jídla

Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.

Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ochucená strouhanka

Zapečený fenykl

Cibule po sicilsku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)

Přidat komentář