Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozpečené medové fíky

Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě v kontejneru nemají tu správnou chuť.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Chuťovka Středoevropská

Ingredience

    • 8–12 černých fíků
    • 1–2 lžíce másla
    • 4 lžíce tekutého medu
    • hrst pistáciových oříšků
    • 1 lžička mleté skořice nebo mixed spice
    • 250 g řeckého jogurtu
    • 1 vanilkový cukr
    • kůra a šťáva z 1/2 biopomeranče

Příprava jídla

Předehřejte gril na střední teplotu. Každý fík rozkrojte do kříže směrem od stopky, ale nedokrojte. Mírně rozevřete jako květ. Postavte fíky po dvou do zapékacích misek a do každého vložte malý kousek másla. Pokapejte medem, okořeňte a posypte nasekanými pistáciemi.

Dejte pod gril na 5 minut, až z medu a másla vznikne hustá omáčka na dně misky. Promíchejte hustý jogurt s vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a podávejte s rozpečenými fíky.

NĚCO NAVÍC
Nemáte pravý hustý řecký jogurt? Nahraďte ho zakysanou smetanou nebo kupte český smetanový jogurt a dejte ho do chladničky na plátýnko na 2–4 hodiny vykapat – bude krásně hustý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obrácený fíkový dort

Fíkový koláč

Fíky & mozzarella

Kuřecí kapsa plněná fíky

Poháry s fíky a ricottou

Čokoládovo-fíková buchta

Fíkový koláč s mascarpone

Přidat komentář