
Rozpečené medové fíky
Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě v kontejneru nemají tu správnou chuť.
Ingredience
- 8–12 černých fíků
- 1–2 lžíce másla
- 4 lžíce tekutého medu
- hrst pistáciových oříšků
- 1 lžička mleté skořice nebo mixed spice
- 250 g řeckého jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- kůra a šťáva z 1/2 biopomeranče
Příprava jídla
1 Předehřejte gril na střední teplotu. Každý fík rozkrojte do kříže směrem od stopky, ale nedokrojte. Mírně rozevřete jako květ. Postavte fíky po dvou do zapékacích misek a do každého vložte malý kousek másla. Pokapejte medem, okořeňte a posypte nasekanými pistáciemi.
2 Dejte pod gril na 5 minut, až z medu a másla vznikne hustá omáčka na dně misky. Promíchejte hustý jogurt s vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a podávejte s rozpečenými fíky.
NĚCO NAVÍC
Nemáte pravý hustý řecký jogurt? Nahraďte ho zakysanou smetanou nebo kupte český smetanový jogurt a dejte ho do chladničky na plátýnko na 2–4 hodiny vykapat – bude krásně hustý.
Přidat komentář