Perníkové muffiny

K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
0
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 22 minut

Ingredience

    • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 2 lžičky jedlé sody + 1/2 lžičky soli
    • 2 lžičky mletého zázvoru
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
    • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
    • špetka mletého nového koření
    • 2 velká vejce o pokojové teplotě
    • 90 g světlého třtinového cukru
    • 250 ml podmáslí
    • 120 ml slunečnicového oleje
    • 3 lžíce melasy, nejlépe nesířené

Příprava jídla

1

Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a všechno koření. V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak přisypte třtinový cukr a šlehejte, aby směs zhoustla a nabyla. Pak přimíchejte podmáslí, slunečnicový olej a melasu. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní moučnou směs, aby se navlhčila.

2 Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi 22 minut, aby muffiny popraskaly. Špejle by měla vyjít s jedním dvěma drobky.

Související

Na víkend: univerzální recept na muffiny
6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Přidat komentář