Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaštanové muffiny

Tenhle recept asi nejvíc oceníte, jestli to máte blízko na Slovensko, do Rakouska nebo do Maďarska, kde je kaštanové pyré dostupnější (a levnější).

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 250 g polohrubé mouky
    • 60 g hladké celozrnné špaldové mouky
    • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 velké vejce o pokojové teplotě
    • 50 g světlého třtinového cukru
    • 250 g slazeného kaštanového pyré
    • 90 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 250 ml mléka
    • 100 g nakládaných nebo kandovaných kaštanů (od St. Dalfour jsou k dostání například na www.bioobchod.cz)

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.

2 V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Potom vešlehejte kaštanové pyré, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, za stálého šlehání do ní tenkým pramínkem pomalu přilévejte mléko. Pak vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

3 Formičky/košíčky naplňte těstem, posypte nakrájenými kaštany a pečte asi 20 minut, aby muffiny lehce zhnědly. Špejle by měla vyjít čistá.

Něco navíc
Místo vanilky můžete přidat lžíci kakaa (a ubrat přitom lžíci mouky).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kakaové muffiny s hruškou

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Perníkové muffiny

Citronové muffiny s mákem

Čokoládovo-ostružinové muffiny

Na víkend: univerzální recept na muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Mandlové muffiny se švestkami

Muffiny cola & marshmallow

Muffiny se dvěma sýry

Pomerančové muffiny

Muffiny – 1 těsto, 10 variant

Recepty z jedlých kaštanů

Přidat komentář